Начин на приготвяне
Брашната се пресяват в купа. Прави се кладенче, в което се налива леко затоплената вода и зехтинът. В течността се разтваря захарта и маята. Разбърква се и се добавя накрая солта.
Замесва се гладко еластично тесто, което се оформя на топка и се оставя в намазнена купа, за да втаса 1 час.
Втасалото тесто се разделя на две равни части и всяка се разстила с пръсти върху хартия за печене в две тавички. Разстилането става с натиск на пръстите от средата към краищата, докато се оформи кръгъл тънък блат.
Блатовете за нашите сладки пици се намазват с масло, поръсват с кафява захар, почиват 5 минути и се запичат в предварително загрята на 230 градуса фурна.
През това време се разбива маскарпонето с пудрата захар, 2-3 с.л. лимонов сок и кората от 1 лимон, настъргана на много фино ренде за цитруси.
Блатовете се изваждат от фурната след изминалите 5 минутки и се намазват с крема от маскарпоне. Отгоре се разпределят пресните боровинки.
Пиците се пъхат отново във фурната (заедно или на два пъти, зависи от фурната ви) и се пекат 8-10 минути на същата температура. Боровинките трябва да се разпукат.
Готовите сладки пици с маскарпоне и боровинки се поднасят на момента, докато са топли.
Да ви е сладко!