Начин на приготвяне
Какаото, захарта, водата и 250 г масло се оставят на котлона, докато заврат.
След като сместа леко изстине, се добавят брашното, разбитите с бакпулвер жълтъци и белтъците на сняг.
От тестото се изпичат три тънки блата на температура 160 °C.
Готварската сметана се разбива с миксер докато се сгъсти, добавя се маскарпонето и конфитюрът от боровинки и пак леко се разбива.
Две части от получения крем се слагат между блатовете заедно с пресните боровинки, една трета се оставя за декорация.
Добре е блатовете за тортата да са изстинали, преди да се мажат с крема, защото когато са топли, кремът се топи.
Шоколадът, млякото и 30 г масло се разтопяват на тих огън. С получената глазура се залива шоколадовата торта.
Оставя се за половин-един час в хладилника заедно с останалия крем, след което се декорира с брауни торта с боровинки и маскарпоне.