Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Брауни торта с боровинки и маскарпоне

Брауни торта с боровинки и маскарпоне

Jahya GonejaJahya Goneja
Новак
342521
Брауни торта с боровинки и маскарпоне
Снимка: Jahya Goneja
1 / 3
24/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Брауни торта с боровинки и маскарпоне е разкош, който може да си приготвите по всяко време това лято"

Необходими Продукти

  • какао - 3 с.л.
  • захар - 1 1/2 ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 250 г.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • жълтъци - 4 бр.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • белтъци - 4 бр.
  • шоколад - 200 г
  • краве масло - 30 г
  • прясно мляко - 70 мл
  • маскарпоне - 500 г
  • сметана - 500 мл готварска течна за сладкиши
  • конфитюр от боровинки - 200 г
  • боровинки - 200 г пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Какаото, захарта, водата и 250 г масло се оставят на котлона, докато заврат.

След като сместа леко изстине, се добавят брашното, разбитите с бакпулвер жълтъци и белтъците на сняг.

От тестото се изпичат три тънки блата на температура 160 °C.

Готварската сметана се разбива с миксер докато се сгъсти, добавя се маскарпонето и конфитюрът от боровинки и пак леко се разбива.

Две части от получения крем се слагат между блатовете заедно с пресните боровинки, една трета се оставя за декорация.

Добре е блатовете за тортата да са изстинали, преди да се мажат с крема, защото когато са топли, кремът се топи.

Шоколадът, млякото и 30 г масло се разтопяват на тих огън. С получената глазура се залива шоколадовата торта.

Оставя се за половин-един час в хладилника заедно с останалия крем, след което се декорира с брауни торта с боровинки и маскарпоне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: