Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват с миксера за 3 минути, добавя се олиото и прясното мляко, разбърква се за минута, след което се добавя на порции готова смес за боровинково кадифе.
Готовата смес се изсипва в тавата на фурна, покрита с хартия за печене. Пече се на 170 °C до готовност.
Оставя се за няколко минути, да се охлади.
Крем за сглобяване на тортата:
Сметаната с пудрата захар се разбива до готовност, добавя се маскарпонето и кондензираното мляко. Разбива се още 1-2 минути или до получаване на еднородна смес сметановият крем.
С регулируем ринг се изрязват два блата с диаметър 16 см (остават изрезки, които прибрах за бонбони).
Върху подложка или чиния с подходящ размер се слага 1 с.л. от сметана и върху нея се поставя първият блат.
Прясното мляко се затопля за 30 секунди в микровълнова, добавя се есенция по желание и с четка се навлажнява блатът.
Върху него се слага около 2 см сметана, заравнява се добре и върху нея се слага боровинковото сладко.
Следва вторият блат, отново се напоява с мляко и се завършва със слой сметана.
Прибира се в хладилника за 30 минути.
След като се охлади, се отстранява рингът и се измазва и отстрани.
Останалия крем се оцветява с боя и се шприцоват цветя.
Разтопих бял шоколад, оцветих с боя и направих кошничката, с помощта на силиконова формичка.
В останалия шоколад потопих предварително измитите и подсушени ягоди, прибрах в хладилника за 10 минути, след което подредих върху тортата.
В шоколадовата кошничка сложих няколко плодчета, които потопих в желатин.
След няколко часа престояване в хладилника сметановата торта с боровинки и маскарпоне е готова за консумация.
Коментари