Баница с кашкавал и прясно мляко

Кристиан АлександровКристиан Александров
Иноватор
368
2k
2k
448
1
31/08/2019
"Мека и хрупкава баница с прясно мляко и кашкавал - заслужава си да опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо925
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 400 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • вода - 150 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода - 1/4 ч.л.
  • За плънката
  • капкавал - 150 г
  • сирене - 100 г
  • масло - за намазване и разточване
  • яйца - 3 бр. за заливка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме водата, млякото , солта и содата. Разбъркваме и постепенно добавяме брашното.

Омесваме меко еластично тесто и го оставяме покрито с кърпа за 15 минути да се отпусне.

Разтопяваме маслото.

Разделяме тестото на 6 топки. Всяка топка потапяме в разтопеното масло и разточваме на тънка кора върху набрашнен плот.

Настъргваме кашкавала и натрошаваме сиренето. Поставяме по равни части в единия край на всяка кора, навиваме на руло и подреждаме в тавичка, покрита с хартия за печене.

Оформяме баницата, разбиваме яйцата и я заливаме с тях равномерно.

Печем баницата с кашкавал и прясно мляко на 180 градуса 20-25 минути.

Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
17.50 лв.
Виж ››

Много удобна и практична дървена точилка, с която ще разточите вкусни баници

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар