Ципура на фурна със сол Холандез в термомикс

02/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо211
  • Преглеждания за месеца210
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • за рибата
  • ципура - 2 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • лимони - 1 бр.
  • за соса
  • краве масло - 150 г
  • вода - 50 мл
  • жълтъци - 4 бр.
  • сок от 1/2 лимон
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете рибата. Сложете дафиновия лист в корема. Поръсете със сол и черен пипер.

Направете разрези по тялото, като във всеки разрез сложите по парче лимон.

Сложете в тавичка. Полейте с малко зехтин и печете на 200 градуса половин час.

През това време направете соса Холандез, като нарежете кравето масло на малки парчета. Добавете и останалите продукти за соса.

Сложете представката за разбиване. Нагласете скорост 6, на 70 градуса и задайте 8 минути.

Сложете капачето на капака и дайте старт. След изтеклото време вашият сос е готов.

Извадете и сервирайте ципурата на фурна със сол Холандез.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Марияна Петрова Иванова
Да,аз също съм изключително доволна!:)
0
0
Йорданка Ковачева
Марианка, и аз от скоро се сдобих с Термомикс и съм много доволна. Невероятен помощник в кухнята е и го препоръчвам на всеки :)
1
0