Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура със сос Холандез

Ципура със сос Холандез

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Ципура със сос Холандез
Снимка: AneliaStefanova
1 / 2
23/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • девесил - 4 клонки
  • бял пипер
  • сол
  • олио
  • За соса
  • жълтъци - 3 бр.
  • краве масло - 180 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурите се почистват и измиват добре.

Коремчето на всяка риба се посолява със сол и бял пипер и се слагат по 2-3 резенчета лимон и по две клонки девесил.

Рибата се увива в парче фолио, леко намазано с олио, за да не залепне рибата.

Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути.

Сос Холандез се приготвя, като жълтъците се слагат в купа на водна баня и се разбиват с тел, докато станат бледо жълти и леко се сгъстят.

Към тях постепенно се добавя маслото и разбиването на соса продължава.

Когато маслото и жълтъците се смесят добре и сосът стане кадифен и гладък, се сваля от котлона и се овкусява с бял пипер и лимонов сок.

Печената риба се залива със соса.

Тази ципура със сос Холандез е подходяща за гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: