Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържени пилешки дробчета с домати и ориз

Пържени пилешки дробчета с домати и ориз

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пържени пилешки дробчета с домати и ориз
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Лесно е, вкусно е и сме гладни - три основателни причини да приготвите тази гозба и да ни поканите да хапнем заедно"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 2 глави
  • олио - 4 с.л.
  • домати - 5 бр.
  • чушки - 3 бр. червени
  • ориз - 1 к.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете дробчетата много добре, поставете ги върху кухненска хартия, за да поеме излишната вода от тях.

Почистете зеленчука и нарежете лука на полумесеци, чушките на тънки ивици, а доматите на малки кубчета.

В тенджера налейте олиото и я поставете на умерен огън да нагрее. Прибавете нарязаните лук и чушки и запържете за кратко, добавете прецедените дробчета и черен пипер на вкус и запържете докато стегнат добре.

Прибавете нарязаните домати заедно със захарта, след като ястието заври, прибавете добре измития и прецеден ориз, варите за около 10 минути след завиране.

Накрая посолете на вкус и прибавете нарязания магданоз, разбъркайте и премахнете ястието от котлона.

Оставете ястието настрани, да се задуши за около 10 минути под капак преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: