Начин на приготвяне
Измийте и почистете дробчетата много добре, поставете ги върху кухненска хартия, за да поеме излишната вода от тях.
Почистете зеленчука и нарежете лука на полумесеци, чушките на тънки ивици, а доматите на малки кубчета.
В тенджера налейте олиото и я поставете на умерен огън да нагрее. Прибавете нарязаните лук и чушки и запържете за кратко, добавете прецедените дробчета и черен пипер на вкус и запържете докато стегнат добре.
Прибавете нарязаните домати заедно със захарта, след като ястието заври, прибавете добре измития и прецеден ориз, варите за около 10 минути след завиране.
Накрая посолете на вкус и прибавете нарязания магданоз, разбъркайте и премахнете ястието от котлона.
Оставете ястието настрани, да се задуши за около 10 минути под капак преди сервиране.