Начин на приготвяне
Измийте добре пилешките сърца и ги разрежете на две, за да премахнете излишната мазнина или кръвни съсиреци.
В дълбок тиган или тенджера загрейте олиото. Добавете сърцата и ги запържете за около 5-7 минути, докато променят цвета си.
Нарежете лука на полумесеци, чушките на ленти и гъбите на филийки. Добавете ги към сърцата и задушете за 10-15 минути, като разбърквате периодично.
Добавете нарязаните на кубчета домати (или доматеното пюре), пресования чесън и подправките – червен и черен пипер, риган или мащерка. Разбъркайте добре.
Налейте бялото вино и оставете домашната кавърма да къкри на слаб огън за около 20-25 минути, докато сърцата омекнат и сосът се сгъсти. Ако е необходимо, добавете малко вода.
Подправете със сол на вкус и поръсете с пресен магданоз преди сервиране.
Вижте още как се чистят пилешки сърца, както и разберете колко се варят сърчицата.