Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Кавърма»Кавърма от пилешки сърца

Кавърма от пилешки сърца

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2421k1k2
Кавърма от пилешки сърца
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Кавърма от пилешки сърца, която може да сервирате с бяло вино, бира или друго любимо питие."

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 500 г
  • чушки - 2 бр. червена
  • чушки - 2 бр. зелена
  • лук - 2 гл.
  • чесън - 3 ск.
  • домати - 2 бр.
  • вино - 100 мл, бяло
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • гъби - 200 г, по желание
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пилешките сърца и ги разрежете на две, за да премахнете излишната мазнина или кръвни съсиреци.

В дълбок тиган или тенджера загрейте олиото. Добавете сърцата и ги запържете за около 5-7 минути, докато променят цвета си.

Нарежете лука на полумесеци, чушките на ленти и гъбите на филийки. Добавете ги към сърцата и задушете за 10-15 минути, като разбърквате периодично.

Добавете нарязаните на кубчета домати (или доматеното пюре), пресования чесън и подправките – червен и черен пипер, риган или мащерка. Разбъркайте добре.

Налейте бялото вино и оставете домашната кавърма да къкри на слаб огън за около 20-25 минути, докато сърцата омекнат и сосът се сгъсти. Ако е необходимо, добавете малко вода.

Подправете със сол на вкус и поръсете с пресен магданоз преди сервиране.

Вижте още как се чистят пилешки сърца, както и разберете колко се варят сърчицата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: