Начин на приготвяне
Подготовка на дробчетата: Измийте добре пилешките дробчета и ги подсушете с кухненска хартия.
Мариноване: В купа смесете соевия сос, меда, оцета, червения и черния пипер. Изстисквате лука и добавете сока му. Прибавете дробчетата и ги оставете да се мариноват за около 15-20 минути.
След това в дълбока купа разбийте яйцата с трите лъжици кисело мляко. Добавете чесъна, нарязан на ситно и подсолете.
Извадете дробчетата от маринатата и ги оставете да се отцедят за няколко минути. След това потапяйте едно по едно свежо маринованите дробчета в сместа от яйца. Поставете ги в тиган с олио или зехтин и запържете за 5-7 минути, като ги обръщате от време на време, за да се запечатат от всички страни.
Подредете изпържените дробчета в чиния и поръсете с лимонов сок. Може да добавите пресен магданоз по желание.
Може да поднесете пържените пилешки дробчетата с гарнитура от картофено пюре или свежа салата.
Добър апетит!
Вижте още апетитни рецепти за панирани дробчета или опитайте тези чудно вкусни дробчета на фурна.