Начин на приготвяне
Всички зеленчуци се почистват и нарязват на кубчета - горе-долу еднакви по размер. Стръковете магданоз се пускат цели.
Заливат се със вода, толкова колкото да ги покрие 1 пръст, не повече. Слага се сол и черен пипер и се варят под капак 25 минути.
Добавя се бучка масло, бърка се още минута-две и всичко се пасира до съвършена гладкост.
От този процес картофите емулгират леко и супата става много кремообразна, което не налага да се добавя допълнително сметана или друг сгъстител.
За да се завърши ястието се слага да се загрее на слаб до умерен огън по лъжица зехтин на порция. В него се нарязват на тънки филийки скилидки чесън - пак около 1 брой на порция.
Когато ароматизират зехтина и добият лек златист загар се разпределят върху всяка порция.
Тази разкошна кремсупа се сервира задължително топла.
Добър апетит!