Начин на приготвяне
Зеленчуците се измиват. Морковът, картофите, лукът и чесънът се обелват и се нарязват на кръгчета.
Тиквичките се нарязват на шайби заедно с кората.
Зехтинът се заграва в тенджера и се добавят лукът, чесънът и морковът.
След като се запържат, се добавят тиквичките.
След още няколко минути, се прибавят маслото и картофите.
Разбърква се и се наливат 1.5 л гореща вода.
Като се сварят зеленчуците, се прибавят прясното мляко и сметаната.
Пасира се всичко за вкусната кремсупа.
И при сервиране кремсупа от тиквички и картофи може да се поръси с нарязан копър.
Крем супата от тиквички е вкусно и здравословно ястие, което препоръчваме да бъде чест гост на вашата трапеза.