Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бисквитена торта»Хрупкав бисквитен сладкиш с кондензирано мляко

Хрупкав бисквитен сладкиш с кондензирано мляко

Хрупкав бисквитен сладкиш с кондензирано мляко
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Добрите намерения да намалиш сладкото се изпаряват в мига, в който някой те почерпи парче вкусен сладкиш от този"

Необходими Продукти

  • бисквити - 225 г Petit Beurre
  • масло - 130 г разтопено
  • шоколад - 60 г млечен
  • кондензирано мляко - 370 г подсладено
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • кокосови стърготини - за поръсване
  • лешници - 2 с.л. начукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се чупят на малки парченца. В купа се разтопява маслото в микровълнова, но без да завира.

Прибавя се начупен на парчета млечен шоколад и се разбърква докато се разтопи и стане гладка смес.

Добавят се кокосови стърготини и кондензирано мляко, отново се разбърква на гладка смес.

В правоъгълна тавичка с размер 20 на 15 см, върху хартия за печене, сипваме начупени бисквити, отгоре се залива със сместа и разбърква добре да попие по всички бисквити. Поръсва се с начупени лешници.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути и изваждаме да се охлади.

С къдрав нож се нарязва на парчета и хапваме вкусен хрупкав сладкиш. Поднася се поръсен с кокосови стърготини и чаша горчиво кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: