Начин на приготвяне
В блендер мелим на средно големи парчета чушките, които предварително сме опекли и обелили и доматите, изчистени и нарязани на парчета.
Изсипваме ги в тава. Мелим и лютите чушленца на ситно и ги прибавяме в тавата. Сипваме олиото, солта и черния пипер и хубаво разбъркваме.
Докато се вари, се бърка много често, за да не загори.
Варим до сгъстяване и когато е почти готово, добавяме още сол на вкус и захарта. След като отвадим от котлона, добавяме чесъна и магданоза, смлени на много ситно и разбъркваме.
Изчакваме да изстине и насипваме зимнина с чушки, домати и чесън в малки бурканчета, затваряме хубаво зимнината с капачките и стерилизираме за 10 минути, след като водата е завряла с ключ.
Приятен апетит!