Начин на приготвяне
Измити криви чушки се почистват от семената, нарязваме на две половини, а те се нарязват на ленти. Прясно зеле се нарязва на ивици, а обелени моркови - на кръгчета.
Смесват се в голяма тава и поръсваме с нарязан кервиз. На всеки от малките буркани се сипва по 100 мл оцет, 2 с.л. захар, 1 с.л. сол, зърна черен пипер и 1 стрит на прах аспирин.
Пълним до горе с нарязаните зеленчуци, отгоре се залива с гореща вода, затваряме с капачка с винт и се разклаща добре. За големия буркан от 1750 мл всичко е двойно.
Всеки ден се обръщат бурканите с капачките надолу, после нагоре. И нареждаме на сухо и хладно място за зимата.