Начин на приготвяне
Тази туршия се приготвя от последните зелени пиперки, но не от върхари. Пиперките добре се измиват, подсушават се и се отрязват дръжките.
Набождат се с вилица и се потапят във врящото олио. Веднага попарените чушки се подреждат в тава на един пласт да изстинат.
След като са напълно изстинали, чушките се подреждат в буркани, като сред тях се поръсва чубрица и се подреждат почистени скилидки чесън.
Всеки буркан се залива с 2 части оцет, 1 част вода и 2 с.л. сол на 1 л течност.
Най-отгоре запечатваме бурканите с печени чушки с пласт олио, в който са попарени пиперките.
Затворете бурканите и стерилизирайте за по-голяма трайност.
Получава се много трайна и вкусна бърза туршия от чушки.