Начин на приготвяне
Подберете млад и свеж зелен фасул. Измийте го и го почистете добре. Ако е много дълъг, но срежете на две части. Залейте го с вряла вода и го оставете в нея, докато започне да омеква.
След това измийте попарения зарзават със студена вода и го оставете да се отцеди от нея. През това време наредете бурканите и служете на дъното на всеки съд по една супена лъжица сол.
Напълнете бурканите с отцедения зелен фасул и най-отгоре сложете аспирина.
Долейте вода до ръба на стъкления съд и го запечатайте. Стерилизирайте в продължение на един час и оставете консервите да се охлаждат.
Когато това се случи, ги извадете и ги подредете с капачките надолу.
Така приготвеният зелен боб в буркани е подходящ за яхнии, салати и гювечета.
Коментари