Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжан с доматен сос по турски

Патладжан с доматен сос по турски

Патладжан с доматен сос по турски
Снимка: Божи Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
3
"По желание патладжанът с доматен сос се поръсва с настърган кашкавал и се пече, докато се разтопи"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • лук - 1 бр.
  • домати - 4 бр.
  • чушка - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз
  • риган
  • растително масло
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на кръгчета, осолява и се оставя да се изцеди, след което се нарязва на кубчета и се нарежда в намазнена тавичка.

В тиган се задушават доматите и останалите зеленчуци за около 15 минути, след което се добавят към патладжана.

Патладжанът с доматен сос се пече във фурната на 200 градуса до готовност.

По желание патладжан с доматен сос по турски се поръсва с настърган кашкавал и се пече, докато се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: