Начин на приготвяне
В купа разбийте с телена бъркалка за кратко яйцата с 4 с.л. кристална захар. Добавете прясното мляко и ванилиите.
В горния край на тиквата изрежете капаче и я почистете от семките и меката вътрешност. Поръсете обилно с брашно, остатъка изтръскайте.
Карамелизирайте 3-4 с.л. захар до светъл карамел. Излейте го в тиквата. Излейте и прясното мляко с яйцата. Сложете капачето и внимателно преместете тиквата в голяма тенджера. Налейте студена вода, достигаща на 1 пръст под отрязаното капаче.
Сложете тенджерата в загрята на 150 г фурна с вентилатор и печете около 2 часа. Водата в тенджерата не трябва да завира. Наблюдавайте фурната и своевременно намалете градусите.
Готовата тиква извадете много внимателно от водата. Изчакайте пълното и охлаждане преди да я нарежете.
Коментари