Крем карамел в тиква

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Крем карамел в тиква
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Десерт, който ще запомните!"

Необходими Продукти

  • тиква - около 1 кг
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 4 с.л. + 3 - 4 с.л. още за карамела кристална
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте с телена бъркалка за кратко яйцата с 4 с.л. кристална захар. Добавете прясното мляко и ванилиите.

В горния край на тиквата изрежете капаче и я почистете от семките и меката вътрешност. Поръсете обилно с брашно, остатъка изтръскайте.

Карамелизирайте 3-4 с.л. захар до светъл карамел. Излейте го в тиквата. Излейте и прясното мляко с яйцата. Сложете капачето и внимателно преместете тиквата в голяма тенджера. Налейте студена вода, достигаща на 1 пръст под отрязаното капаче.

Сложете тенджерата в загрята на 150 г фурна с вентилатор и печете около 2 часа. Водата в тенджерата не трябва да завира. Наблюдавайте фурната и своевременно намалете градусите.

Готовата тиква извадете много внимателно от водата. Изчакайте пълното и охлаждане преди да я нарежете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

4.9
514
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Уникално! Поздравления!
20.10.2016 11:37
4
1
1
Покажи всички подкоментари