Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пържен патладжан и печен пипер в буркани за зимата

Пържен патладжан и печен пипер в буркани за зимата

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Пържен патладжан и печен пипер в буркани за зимата
Снимка: Н.Акифова
1 / 5
18/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Време е за приготвяне на зимнина от патладжан и печен пипер"

Необходими Продукти

  • патладжани - 7 бр. средни
  • чушки - 1. 5 кг червена капия
  • магданоз - една шепа
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - 1. 5 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме и изчистваме пипера, после изпичаме във фурната и ги слагаме в тенджера с капак да се задушат, за да се обелят по-лесно.

После обелваме на ленти патладжана и режем на кубчета, посоляваме малко и оставяме да се изцеди горчивата вода. По това време ние обелваме чушките и ги режем на много малки кубчета, слагаме ги в една тенджера.

Минаваме на пърженето на патладжана, взимаме един тиган, слагаме вътре мазнина и след като загрее пускаме вътре нарязаните патладжани на кубчета и с помощта на решетъчна лъжица ги бъркаме и изваждаме като са готови, слагаме ги върху салфетка да поеме мазнината.

След като са готови всички патладжани ги смесваме с пипера и слагаме вътре сол, оцет, захар, нарязан магданоз и парченца чесън, разбъркваме добре, за да се смесят вскусовете, пълним бурканите, които са средни по размер - около 5 бр. буркани излиза средно от дозата, затваряме капачките добре и варим за 15 минути сами за капачките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко е времето за стеризация ?
27.08.2022 11:19