Начин на приготвяне
Първо измиваме и изчистваме пипера, после изпичаме във фурната и ги слагаме в тенджера с капак да се задушат, за да се обелят по-лесно.
После обелваме на ленти патладжана и режем на кубчета, посоляваме малко и оставяме да се изцеди горчивата вода. По това време ние обелваме чушките и ги режем на много малки кубчета, слагаме ги в една тенджера.
Минаваме на пърженето на патладжана, взимаме един тиган, слагаме вътре мазнина и след като загрее пускаме вътре нарязаните патладжани на кубчета и с помощта на решетъчна лъжица ги бъркаме и изваждаме като са готови, слагаме ги върху салфетка да поеме мазнината.
След като са готови всички патладжани ги смесваме с пипера и слагаме вътре сол, оцет, захар, нарязан магданоз и парченца чесън, разбъркваме добре, за да се смесят вскусовете, пълним бурканите, които са средни по размер - около 5 бр. буркани излиза средно от дозата, затваряме капачките добре и варим за 15 минути сами за капачките.
Коментари