Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Домашен кетчуп»Домашен кетчуп по оригинална рецепта

Домашен кетчуп по оригинална рецепта

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105478130
Домашен кетчуп по оригинална рецепта
Снимка: Adriyana - Adi
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
"Струва си отделеното време и всички бъдещи пици и картофки, с които ще го хапвате"

Необходими Продукти

  • домати - 5 кг
  • карамфил - 10 бр.
  • черен пипер - 20 г
  • канела - 1 ч.л.
  • оцет - 100 мл винен
  • червено вино - 100 мл
  • захар - 250 г
  • лук - 10 средни глави, настърган
  • сол - 6 - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се смилат и почистват от ципите и семките.

С настъргания лук се варят в дълбок съд до желаната гъстота.

30 минути преди да се свалят от котлона, се добавят подправките.

Домашният кетчуп се стерилизира за 5 мин.

Домашният кетчуп по оригинална рецепта е готов.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за домашен кетчуп, доматен сос или доматена салца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: