Начин на приготвяне
Пресяваме брашното, пудрата захар и боята до възможно най-фин прашец. През това време разбиваме белтъците, като постепенно добавяме 4 лъжици захар.
Можем да разберем, че са готови когато станат на гъст и пухкав крем. Веднага почваме внимателно да ги разбъркваме със сместа от брашното.
Слагаме лъжица по лъжица и гледаме да не падне белтъкът. Когато сме готови на хартия за печене в тава.
Оформяме малки кръгчета и тръскаме тавата внимателно за да изкараме въздуха. Слагаме ги на предварително загрята фурна на 180°C , на горен и долен реотан за 10 мин.
Крема за слепване се прави като кипваме сметаната и заливаме шоколада с нея.
Бъркаме докато се разтопи и слагаме 2 лъжици уиски. След това слепваме сладките макарони с крема.