Червени макарони с уиски

Червени макарони с уиски
Снимка: Вилхелмина Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вместо да гледате вкусните френски макарони по витрините, защо направо не си ги приготвите вкъщи?"

Необходими Продукти

  • бадемово брашно - 80 г
  • пудра захар - 150 г
  • захар - на кристали
  • белтъци - 2 бр.
  • боя за сладки
  • уиски
  • готварска сметана - 180 мл
  • шоколад - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, пудрата захар и боята до възможно най-фин прашец. През това време разбиваме белтъците, като постепенно добавяме 4 лъжици захар.

Можем да разберем, че са готови когато станат на гъст и пухкав крем. Веднага почваме внимателно да ги разбъркваме със сместа от брашното.

Слагаме лъжица по лъжица и гледаме да не падне белтъкът. Когато сме готови на хартия за печене в тава.

Оформяме малки кръгчета и тръскаме тавата внимателно за да изкараме въздуха. Слагаме ги на предварително загрята фурна на 180°C , на горен и долен реотан за 10 мин.

Крема за слепване се прави като кипваме сметаната и заливаме шоколада с нея.

Бъркаме докато се разтопи и слагаме 2 лъжици уиски. След това слепваме сладките макарони с крема.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: