Френска яйчена салата

19/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 687
  • Преглеждания за месеца1321
  • Преглеждания за седмицата535
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте добре картофите, а зеленият фасул почистете срязвайки крайчетата на шушулките. Сложете двата зеленчука заедно да се сварят в леко подсолена вода.

2. Сварете и яйцата отделно и оставете всичко да изстине, след това охладете за 1 час в хладилник.

3. Нарежете зеления фасул на ситно и го овкусете със зехтин, сол и половината лимонов сок.

Настържете картофите и овкусете и тях с лимонов сок, сол и черен пипер. Яйцата обелете и също настържете.

4. В салатиера или подходяща купа подреждайте пласт зелен фасул, пласт картофи, майонеза, яйца и така редувайте до привършване на продуктите, като най-отгоре завършите с настъргани яйца.

5. Украсете френската яйчена салата със поръска от ситно скълцан зелен лук и черни маслини.

Поднесете добре охладена!

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар