Картофени крокети с кашкавал и галета

22/09/2019
"И на вас ли ви се привиждат няколко студени бирички, като ги гледате тези картофени крокети "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 044
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите до готовност, обелени се намачкват с вилица като за картофено пюре.

Добавят се сол, черен пипер, чубрица и ситно нарязан магданоз. Кашкавалът се нарязва на по-дебели пръчици.

От омесената картофена смес се къса топче, сплесква се в дланта и поставяме в средата парче кашкавал.

В една чиния се разбиват яйцата, а в друга сипваме галета.

Първо се овалват в яйцата, после в галета.

Пържим в загрято олио до златиста коричка от всички страни.

Сервират се готовите картофени крокети с пресни зеленчуци. Хрупкави и вкусни крокети!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар