Начин на приготвяне
Сварете месото, охладете и го нарежете на кубчета. Към него добавете нарязания кашкавал и магданоз. Разбъркайте добре. Сварете картофите. Обелете и ги намачкайте.
Оставете да се охладят и към тях добавете яйцата, маслото, кашкавала и подправките.
Разбъркайте добре и започнете да добавяте брашното, пресятото с бакпулвера. Омесете гладко тесто.
Поръсете плота с брашно и разточете картофеното тесто на кора. С помощта на чаша изрежете кръгчета. Във всяко поставете от плънката и загърнете хубаво. Оформете продълговати крокети.
Оваляйте ги първо в яйцата, а след това в галетата. Изпържете в сгорещена мазнина до златисто. Оставете да се отцедят върху кухненска хартия и сервирайте.
Картофените крокети с пилешко и кашкавал са страхотни.
Коментари