Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов Крем»Кремче с шоколад и орехи

Кремче с шоколад и орехи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Кремче с шоколад и орехи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
22/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Колкото нескромно и гръмко да прозвучи - това е най- вкусният шоколадов крем. Не е никак труден за приготвяне, нужно е само мъничко търпение, докато го изчакате да се стегне. После - наслада за небцето и сетивата!"

Необходими Продукти

  • шоколад - 150 г черен (за разтапяне)
  • шоколад - 50 г бял (за разтапяне)
  • прясно мляко - 250 мл пълномаслено
  • масло - 20 г
  • жълтъци - 2 бр. от големи яйца
  • десертно вино - 40 мл (Москател) или 20 - 25 мл обикновено бяло вино
  • орехи - 50 г + за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото и маслото на слаб огън - 80 градуса, и натрошете вътре шоколада на еднакви парченца, за да се разтопи равномерно по едно и също време всяко.

Вместо бял шоколад може да си използвате изцяло черен - 50% какао. Когато сместа стане хомогенна, добавете виното и разбитите жълтъци, и варете при непрестанно разбиване, без да увеличавате температурата на котлона, около 12-15 минути.

Сложете орехите, накълцани на много ситно, може и смлени в блендер, но не на каша, хубаво е да се усещат фини парченца в крема.

Разбъркайте и разсипете в чашки, а когато изстине, приберете в хладилник, най-добре за една нощ.

При разсипването и дори след като изстине, в чашите ще е още течен - това да не ви притеснява, защото после в хладилника ще се стегне добре.

Украсете с половинки орехови ядки и поднесете този невероятно вкусен шоколадов крем!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: