Начин на приготвяне
В купа разбиваме сладкото, захарта и горещата вода с помощта на бъркалка за яйца, докато се стопи захарта.
Прибавяме олиото. Бъркаме. После орехите. Накрая брашното със содата.
Объркваме добре и сипваме готовата смес в кексова форма, намазнена и набрашнена.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50-55 минути.
Проверяваме кекса с клечка.
Оставяме изпечения кекс за 15 минути в изключена фурна.
После отваряме фурната и оставяме да се охлади напълно.
Обръщаме в поднос кекса с орехи и намазваме обилно с течен шоколад.
Аз съм поръсила с шоколадови пръчици за още по-голям разкош.
Въпреки че е сладкиш без яйца и мляко, се получи чудесен и много вкусен кекс с шоколад, орехи и сладко.