Начин на приготвяне
Загрейте млякото и маслото на слаб огън - 80 градуса, и натрошете вътре шоколада на еднакви парченца, за да се разтопи равномерно по едно и също време всяко.
Вместо бял шоколад може да си използвате изцяло черен - 50% какао. Когато сместа стане хомогенна, добавете виното и разбитите жълтъци, и варете при непрестанно разбиване, без да увеличавате температурата на котлона, около 12-15 минути.
Сложете орехите, накълцани на много ситно, може и смлени в блендер, но не на каша, хубаво е да се усещат фини парченца в крема.
Разбъркайте и разсипете в чашки, а когато изстине, приберете в хладилник, най-добре за една нощ.
При разсипването и дори след като изстине, в чашите ще е още течен - това да не ви притеснява, защото после в хладилника ще се стегне добре.
Украсете с половинки орехови ядки и поднесете този невероятно вкусен шоколадов крем!
Да ви е сладко!