Начин на приготвяне
Блат:
Фурната се загрява до 180 градуса. Формата за печене се покрива с кръг от хартия за печене с диаметър 17-20 см. Намазнява се отвътре върху хартията.
В купа се смесва брашното, какаото, бакпулвер и солта.
В голяма купа на висока скорост на миксера се разбиват яйцата със захарта и меда за около 10 минути, докато сместа стане гъста и увеличи тройно обема си.
Добавя се ванилията, сметаната и фъстъченото масло и се разбива до гладкост. Добавят се сухите съставки, като внимателно се разбърква с гумена шпатула.
Тестото се изсипва в подготвената форма. Пече се 40-50 минути.
Блатът за торта се оставя да се охлади на стайна температура, преди да се разреже на три или четири блата.
Крем:
В купа се смесесва маскарпоне, течната сметаната, фиксатора за сметана и ваниловата захар. Разбива се с миксера до пухкавост.
Сглобяване на тортата:
Изпеченият блат се разрязва хоризонтално на 3 или 4 равни части. Поставя се първият блат в чинията, отгоре се намазва с част от малиновото сладко след това с крема от сметана и маскарпоне. Така се редуват блатове, сладко и крем върху тях. Накрая измажете цялата торта с маскарпоне с останалия крем и я оставете в хладилника. Украсете по Ваш избор.
Да ви е сладко с тази уникална торта с маскарпоне и фъстъчено масло!