Начин на приготвяне
Днес ви предлагам един бърз бишкотен сладкиш, който не изисква печене и се доближава по вкус на класическото Тирамису.
Ще са ви необходими не повече от 20-30 минути за приготвянето му.
Единственият недостатък е, че ще трябва да изчакате поне 12 часа, за да му се насладите.
Разбийте с миксер на ниски обороти маскарпоне, фъстъчено масло и пудра захар, колкото да се смесят.
Прибавете 200 мл добре охладена сладкарска сметана и отново разбийте, този път на висока степен на миксера, до образуване на връхчета.
Ще ви отнеме не повече от 5 минути.
Ползвах подсладена сметана и затова количеството на захарта е малко, но вие може да добавите още, според вкуса ви.
Пригответе си правоъгълна форма и наредете на дъното и бишкоти, плътно една до друга.
Направете силно еспресо и го подсладете с лъжичка захар.
Ако не разполагате с еспресо кафе машина може да ползвате същото количество прясно мляко с разтворено в него 1 лъжичка нес кафе.
С помощта на силиконова четка намажете обилно бишкотите с кафето.
След това покрийте бишкотите с част от крема и продължете по същия начин, до изчерпване на продуктите.
Формата, която ползвах, е с размери 25/15 см и направих три реда бишкоти, покрити с крем.
Завършете бишкотената торта с крем и поръсете с малко какао.
Покрийте със стреч фолио и сложете в хладилник за поне 12 часа.
Бърза, лесена и много вкусна бишкотена торта с фъстъчено масло.
Бон Апети!