Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с маскарпоне и фъстъчено масло

Торта с маскарпоне и фъстъчено масло

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Торта с маскарпоне и фъстъчено масло
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Има торти, на които веднага ти се иска да им кажеш ДА"

Необходими Продукти

  • За блата
  • самонабухващо брашно - 150 г (или обикновено с 2.5 ч.л. бакпулвер)
  • яйца - 3 бр.
  • заквасена сметана - 180 - 200 г
  • фъстъчено масло - 100 г
  • течен мед - 100 г
  • какао - 50 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л
  • захар - 60 г
  • есенция ванилия - 2 ч.л.
  • сол - 1/3 ч.л.
  • За крема
  • маскарпоне - 250 г
  • течна сметана - 250 г животинска
  • фиксатор за сметана - 3 ч.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • малиново сладко - (300 - 350 г) или друго бурканче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блат:

Фурната се загрява до 180 градуса. Формата за печене се покрива с кръг от хартия за печене с диаметър 17-20 см. Намазнява се отвътре върху хартията.

В купа се смесва брашното, какаото, бакпулвер и солта.

В голяма купа на висока скорост на миксера се разбиват яйцата със захарта и меда за около 10 минути, докато сместа стане гъста и увеличи тройно обема си.

Добавя се ванилията, сметаната и фъстъченото масло и се разбива до гладкост. Добавят се сухите съставки, като внимателно се разбърква с гумена шпатула.

Тестото се изсипва в подготвената форма. Пече се 40-50 минути.

Блатът за торта се оставя да се охлади на стайна температура, преди да се разреже на три или четири блата.

Крем:

В купа се смесесва маскарпоне, течната сметаната, фиксатора за сметана и ваниловата захар. Разбива се с миксера до пухкавост.

Сглобяване на тортата:

Изпеченият блат се разрязва хоризонтално на 3 или 4 равни части. Поставя се първият блат в чинията, отгоре се намазва с част от малиновото сладко след това с крема от сметана и маскарпоне. Така се редуват блатове, сладко и крем върху тях. Накрая измажете цялата торта с маскарпоне с останалия крем и я оставете в хладилника. Украсете по Ваш избор.

Да ви е сладко с тази уникална торта с маскарпоне и фъстъчено масло!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: