Начин на приготвяне
Нарежете сините сливи на дребни парченца.
В касерола карамелизирайте 1 ч.ч. захар. Към карамела добавете нарязаните сливи и разбъркайте. Първоначално карамелът ще се втвърди, но сливите ще отпуснат малко течност.
Намалете котлона на средна степен и оставете да се вари за 10 минути, докато течността се изпари и сладкото с карамел се сгъсти. След това махнете от котлона и оставете да се охлади.
Разбийте яйцата със захарта с миксер на пухкав крем.
Прибавете олиото, киселото мляко и изварата като разбърквате след всеки продукт.
Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера. Прибавете ги на части към сместа.
Накрая добавете охладените карамелени сливи. Разбъркайте и разсипете сместа във форми за мъфини.
Поръсете с филиран бадем и сложете да се пече на 170 градуса за 20-25 минути, до суха клечка.