Начин на приготвяне
За да си направим карамелени меденки, първо, трябва да си карамелизираме захарта.
В съд изсипваме захарта и поставяме на котлона.
Добавяме врялата вода, като бъркаме и внимаваме да не ни напръска.
След като се е разтопила захарта, изключваме котлона и добавяме маслото, като бъркаме непрекъснато до пълното разтапяне.
Добавяме содата и всички подправки, като продължаваме бъркането и внимаваме, защото при добавянето кипва.
Махаме съда от котлона и оставяме да изстива.
Получава се ароматен сироп, към който добавяме яйцето.
Прибавяме и брашното и омесваме меко тесто.
Увиваме във фолио и поставяме в хладилника за 2 часа
След като извадим тестото, разточваме и изрязваме с фигурки, а ако нямате, може и с чаша.
Поставяме меденките в печката и печем на 180 градуса за 12 минути.
Когато изстинат, вземам си сладкото и намазваме всяка карамелени меденки и слепваме с другата.