Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Пурички»Хрупкави пурички с тиква и грис

Хрупкави пурички с тиква и грис

Хрупкави пурички с тиква и грис3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"Напълно законно е да се злоупотребява с хрупкави пурички, когато са толкова апетитни и неустоими"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет /турски/ триъгълни
  • тиква - 1 кг
  • кафява захар - 100 г
  • захар - 100 г
  • пудра захар - за поръсване
  • орехи - 1 ч.ч.
  • грис - 3 с.л.
  • масло - за намазване
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете тиквата.

Сложете настърганата тиква в дълбок съд за готвене и добавете олиото.

Задушете тиквата до омекване.

Прибавете захарта, разбъркайте и отстранете съда от котлона.

Добавете гриса, канелата и нарязани на ситно орехови ядки. Разбъркайте и оставете плънката да се охлади.

Разстелете корите. Сложете равномерно от плънката в широката им част. Навийте корите на пурички.

Намажете дъното на тава за печене с масло.

Наредете пуричките.

Сложете тавата в загрята фурна и изпечете пуричките с тиква и грис до златист-кафеникав загар.

Още топли, ги поръсете обилно с пудра захар.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: