Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Хрупкави банички пурички с моцарела

Хрупкави банички пурички с моцарела

редакция:
Хрупкави банички пурички с моцарела
Снимка: Росица Петрова
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Изключително хрупкави и ароматни банички с моцарела, които са подходящи за бърза закуска, а защо не и като предястие."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 10 бр. фини
  • олио - 50 мл
  • моцарела - 150 г настъргана
  • песто дженовезе - 10 к.л.
  • маслини - 50 г
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете корите за баница на работния плот.

Вземете една корите и я прегънете на две. Намажете я с олио. В единия край сложете 1 к.л. босилеково песто. Върху него поръсете с настъргана моцарела и нарязани на ситни парченца маслини.

Прегънете външните краища навътре, за да не изтича плънката при печене, и навийте на пурички.

Застелете тава с хартия за печене и наредете баничките пурички.

Разбийте едно яйце и ги намажете с помощта на силиконова четка.

Поръсете със семена по избор и сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 170 °C с вентилатор за 20 минути.

Изключително хрупкави и ароматни банички пурички с моцарела, които са подходящи за бърза закуска, а защо не и като предястие.

Опитайте и добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: