Начин на приготвяне
Измийте агнешкото. Сложете го в тенджера под налягане. Налейте вода, колкото да покрие месото, осолете и сложете на котлона.
Изчакайте да заври и ако е необходимо, отстранете пяната с помощта на решетъчна лъжица.
Затворете и варете половин час.
Изключете, изчакайте да излезе парата и отворете. Извадете месото и изчакайте да изстине.
Обезкостете месото, като го накъсате на малки парчета.
В тенджера запържете зеленчуците, които предварително сте нарязали на дребно.
Добавете прецедения бульон. Сложете фидето, подправките, месото и варете на тих огън до готовност на фидето.
Направете застройката, като сложите в купичка киселото мляко, жълтъка и брашното. Разбъркайте с тел.
Вземете един черпак от супата и го сложете при застройката. Разбъркайте добре.
Сложете втори черпак и така, докато температурите се изравнят. Излейте застройката при агнешката супа.
Върнете на котлона и изчакайте да заври.
Махнете от котлона и сервирайте агнешката супа на бай Данчо с люта чушка, чесън о оцет.
Коментари