Кюфтета от печени червени чушки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак250382631
08/10/2019
"И от чушки ще направим великолепни кюфтета, вие само стойте и гледайте "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 801
  • Преглеждания за месеца223
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • червени чушки - 5 - 6 бр. печени
  • яйца - 1 бр.
  • пармезан - 100 г настърган
  • галета - 2 с.л.
  • бял хляб - 1 филия
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - щипка
  • копър - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • слънчогледово олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете и обелете пиперките. С остър нож ги накълцайте на много малки парченца.

Сложете ги в купа, прибавете настъргания пармезан, скълцана скилидка чесън, нарязана на много ситно половин глава лук, едно яйце, две супени лъжици галета, накиснатата и отцедена от водата среда на една филия бял хляб.

Овкусете с щипка магданоз, щипка копър и черен пипер. Объркайте добре продуктите.

Приберете купата в хладилник за един час.

Загрейте слънчогледово олио.

С намокрени ръце направете кюфтенца, овяляйте ги в брашно и изпържете до приятен златист цвят!

Извадете върху кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Поднесете кюфтетата с печени червени чушки с подлучено кисело мляко с копър!

Да ви е сладко!

Забележка: Не е задължително да използвате пармезан, става много хубави и с бяло саламурено сирене!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар