Начин на приготвяне
Преди да напиша рецептата искам да кажа, че не очаквах да е толкова вкусна!
Накъсайте карфиола на розички. Кипнете вода с една супена лъжица сол. Пуснете карфиола и сварете около 10 мин. Трябва да остане леко хрупкав.
Извадете розичките в решетъчна лъжица и оставете да се отцедят добре от водата. Разделете жълтъците от белтъците.
В купа налейте 200 мл прясно мляко, добавете жълтъците, настъргания кашкавал, една супена лъжица брашно, сол.
Разбъркайте добре продуктите. Към бетъците добавете щипка сол и разбийте с миксер до побеляване. Прибавете ги към първата смес. Хомогенизирайте.
Сложете карфиола в тавичка. Нарежете кравето масло върху него и залейте с приготвената пухкава смес. Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 25 мин.
Поднесете огретена топъл!
Да ви е сладко!