Пудинг с карфиол

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пудинг с карфиол
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 5с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Няма да повярвате, но може да направите пудинг с карфиол и домашните да се избият да го ядат"

Необходими Продукти

  • карфиол - около 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да напиша рецептата искам да кажа, че не очаквах да е толкова вкусна!

Накъсайте карфиола на розички. Кипнете вода с една супена лъжица сол. Пуснете карфиола и сварете около 10 мин. Трябва да остане леко хрупкав.

Извадете розичките в решетъчна лъжица и оставете да се отцедят добре от водата. Разделете жълтъците от белтъците.

В купа налейте 200 мл прясно мляко, добавете жълтъците, настъргания кашкавал, една супена лъжица брашно, сол.

Разбъркайте добре продуктите. Към бетъците добавете щипка сол и разбийте с миксер до побеляване. Прибавете ги към първата смес. Хомогенизирайте.

Сложете карфиола в тавичка. Нарежете кравето масло върху него и залейте с приготвената пухкава смес. Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 25 мин.

Поднесете огретена топъл!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: