Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйца, захар, охладено кафе. Разбива се с миксер на пухкава смес. Прибавя се олио, пресяваме какао, брашно и бакпулвер.
Разбърква се на кексова смес, която се сипва в широка тава върху хартия за печене. Печем блата в загрята фурна на 180°C до суха клечка за 12-15 минути.
Изважда се, охладен се изравнява в двата края и нарязва на две части през средата, после всяка част се срязва на две, общо 4 малки пандишпанови блата.
Приготвя се сироп, като се разбърква прясно мляко и захар. В касерола сипваме сметана, прясно мляко и крем Оле ванилия. С миксера се разбива за минута-две и не повече, защото много ще стегне, а трябва да е мека.
Отделя се 1/3 част за измазване, а в голямата част се прибавя намачкан с вилица зрял банан.
Сглобява се в чиния, като се редува блат, сироп, който се намазва с четка, без да подгизва, крем с банан, блат и така нареждаме 4 части. Измазва се цялата торта с отделената сметана, поръсваме отгоре с кокосови стърготини.
Отрязаните краища настъргах на ренде, смесих с половин пакет кокосови стърготини и посипваме страните на кокосовата торта.
С нож маркирам за 6 порции и в средата на всяко парче декорирам с шоколадово драже. Оставете за час-два ще е още по вкусна!
Лесна и вкусна кокосова тортичка!