Начин на приготвяне
Първо се приготвя сиропът, за да може да се охлади. Загрява се водата със захарта и портокаловия сок. Вари се 4-5 минути и готово.
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се киселото мляко, брашното с бакпулвера и кора настърган портокал. Разбърква се кексова смес, сипва се в намаслена и набрашнена тава. Печем на 180 градуса за 30 минути -проба с дървено шишче, да излезе сухо.
Изважда се и срязваме блата с къдрав нож през средата. Двете половини се сиропират, като се мажат с четка.
Загрява се прясното мляко със захарта. Разбърква се нишестето и сипваме в горещото мляко. Бърка се, докато се сгъсти. Сваля се от котлона и добавяме маслото. От топлината се разтопява, като се бърка с вилица.
Половината крем се сипва върху долния блат. Нареждат се кръгчета банан и се захлупва с горната час от блата, намазан леко с крем. Притиска се леко да се слепят. С останалия крем се измазва тортичката.
Оставям в хладилник за час да стегне. Загрява се сметаната с маслото в МВ и начупваме шоколада в горещата смес. Бърка се на крем и оставям да се сгъсти. Заливам тортичката с шоколадовата глазура и украсявам с захарните звездички и пуричките.
Оставя се за една нощ в хладилника.
Коментари