Начин на приготвяне
Ако имате останали козуначени кифлички, ето едно бързо и вкусно предложение. Нарязват се кифличките на парченца с дебелина около 1. 5- 2 см. Приготвя се кремът, като се загрява 500 мл прясно мляко със захарта в касерола.
Нишестето се разбърква с останалите 100 мл прясно мляко и се сипва в горещото мляко, заедно с 2 с. л. настърган шоколад, като се разбърква с телена бъркалка докато сгъсти. Охлажда се за 5 минути.
Малка купа с диаметър 18 см се застила със стреч фолио. На дъното се нареждат парчета кифлички, като всяко парче се топва в купа със сок от компот или подсладено прясно мляко и се заливат с няколко лъжици крем.
Отгоре се нареждат кръгчета банан, следва ред кифлички, крем, банан и така докато купата се напълни, завършваме с крем. Опакова се с фолиото и оставяме във хладилника за 2-3 часа да стегне. Изважда се, обърщаме в голяма чиния, фолиото се сваля.
С останалия крем отгоре се намазва и поръсваме с настърган шоколад, украсяваме със захарни перли. Оставя се още 1-2 часа да попие и тогава се нарязва на парчета и сервираме с чаша ароматно кафе! Рецептата е на Теди Титова, от мен добавих и банан!