Любимите картофки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Любимите картофки
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Нали знаете, че любимите картофки най-добре вървят с любимата бира, да не се повтаряме"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • патешка мас - 5 - 6 с.л. (или масло)
  • червен пипер - 1 с.л. равна(или пушен)
  • розмарин - 1 с.л. или на вкус
  • зехтин - за намазняване на тавата
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофките и ги нарежете на шайби с дебелина 1-1.3 см. Ако са пресни, не е нужно да ги белите.

Подредете в тавичка, намазнена обилно със зехтин, и с върха на остър нож направете на повърхността на всяко картофче ромбоидни прорези с дълбочина 1-2 мм.

Поръсете с мастта, ако е разтопена, или просто слагайте парченца от нея върху картофките, ако е твърда.

По желание може да добавите и още мазнина.

Посолете на вкус и поръсете с червен пипер и розмарин, а накрая сипете на дъното около 1/2 к.ч. вода.

С нея картофките стават по-меки. Може и да я пропуснете за по-хрупкава коричка.

Печете на 200 градуса в предварително загрята фурна, докато придобият златиста коричка.

Поднесете вкусните и любими картофки топли.

Аз много ги обичам със сос Айоли или като гарнитура към печени меса, пържолки или риба. Опитайте и вие любимите картофки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: