Начин на приготвяне
Пресяваме брашното със сито. Пресяваме бакпулвера с цедка също и го смесваме с брашното и разбъркваме.
Вадим яйцата на стайна температура. Слагаме яйцата в купа и добавяме захарта. Разбиваме с миксер много добре.
Прибавяме за аромат 2 с.л коняк. Добавяме и олиото и отново разбиваме с миксера. На части слагаме брашнената смес и разбиваме отново до гладка гъста смес с жълт цвят.
Обелваме и почистваме ябълките и ги настъргваме с едрото ренде.
От четири ябълки се получава като количество 2 ½ ч.ч. настъргани ябълки.
Изсипваме при кашата и разбъркваме внимателно само с шпатула.
Смиламе ореховите ядки с машинка за мелене. Намазваме тава с диаметър 25-26 см с олио и набрашняваме с брашно.
Изсипваме гъстата смес и заглаждаме да стане равно.
Поръсваме обилно с орехите, които смелихме.
Печем ябълковия сладкиш с орехи в загрята на 180°C фурна до готовност.
Печем 27 мин до суха клечка.
Режем на парчета ябълковия сладкиш с орехи и коняк и поднасяме.
Да ви е сладко!