Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков сладкиш с орехи и канела

Ябълков сладкиш с орехи и канела

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Ябълков сладкиш с орехи и канела
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Аромат на зима или по-точно на Коледа се носи от фурната, защото ябълковият сладкиш с канела е вече готов"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ябълки - 2 бр. настъргани
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • Върху блата
  • ябълки - 4 бр. нарязани
  • захар - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, олиото и пресятото с бакпулвера брашно. Добавят се настърганите ябълки.

Сместа се сипва в намаслена и набрашнена форма за торта. Върху сместа се слагат нарязаните на кубчета 4 ябълки, поръсват се с 3 с.л. захар, смесена с канелата и ореховите ядки.

Сладкишът се пече на 180 градуса за 35-40 минути.

Бележка: Мерителната чаша е с обем 250 мл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: