Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета с кашкавал

Картофени кюфтета с кашкавал

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Картофени кюфтета с кашкавал1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8-10 бр.
"Самотна бира търси картофени кюфтета с кашкавал за компания и неповторими изживявания"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 2 с.л. + за панировката
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер
  • кашкавал - 200 г
  • копър - няколко стръка пресен
  • олио - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се слагат да се сварят в подсолена вода. Щом са готови се отцеждат и се пасират на пюре. Към него се добавят щипка сол, черен пипер, 2 яйца, кашкавала, наситненият копър и 2 с.л. брашно.

Сместа се разбърква до хомогенна маса. От нея се пържат до златисто в гореща мазнина кюфтета, като се пускат в тигана направо с лъжица.

Поднасят се със салата за гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
519
45
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Бойчо Николов
Бойчо Николов
Аз така правя: Сварявам картофите малко като истинат / зада мога с ръце да ги беля / - обелвам. След като добият стайна температура ги намачквам. Никога не ползвам миксер или подобни машинки, защото става всичко на лепило. Намачканите картофи смесвам със сирене и кашкавал. Задължително едно яйце. Слагам подправките, които харесвам. Намокрям си ръцете и правя топки който овалвам в галета и яйце , сплесквам ги и ги пържа.
Някои тук казваха, че не било задължително картофите да се мачкат, когото вече са студени. Аз смятам, че е задължително. В противен случай трябва да се слага брашно, галета в "каймата", а аз не искам да ги ползвам..
Пробвайте да мачкате обелените картофи студени и винаги ще ви се получава.
11.03.2021 11:03
7
1
Poli Pavlova
Poli Pavlova
Две яйца са много.Ако ги сложите сместа става много лепкава и трябва да сложите много брашно.Опитайте с 1 яйце.
19.05.2016 09:12
3
2
maria
maria
не е вярно рецептата си е много хубава.обаче аз вместо копър,понеже нямах в момента сложих сух джоджен и ги изпекох вместо да ги пържа.след като смесих всички продукти,оставих сместа в хладилника,за да не разпадат кюфтетата и после като ги оформях след всяко потапях ръцете си в студена вода.пекат се около 20 минути и стават много вкусни!
08.08.2014 19:33
5
3
radost
radost
от тази рецепта нестава нишо по добре не си губете времето вси4ко се разпадна да не говорим 4е неможе да се преобърнат ж олиото
28.07.2014 18:54
3
1
1
Покажи всички подкоментари
Ирена
Ирена
Кашкавалът се смесва с брашното, 2 яйца и пасираните картофи ;)
13.08.2013 09:47
2
2
габи
габи
сместа за кюфтетата наистина трябва да е студена, но аз ги варя цели и после ги беля и пасирам. Мисля, че непременно трябва да им се добави магданоз. Освен това за картофените кюфтета трябва да се ползват дребни, обли картофи. От всички сортове не стават.
12.08.2013 16:08
3
2
ели
ели
За да не Ви се разпадат кюфтетата, сложете сместта за малко в хладилник,преди да ги оформите :-)
11.08.2013 15:25
1
1
1
Покажи всички подкоментари
въпрос
въпрос
ами къде отива кашкавала
11.08.2013 14:45
4
Inna georgieva
Inna georgieva
Сместа за кюфтетата трябва да е студена , ако е топла се разпадат ,поне така твърди баба ми а аз винаги я слушам относно кулинарните й съвети :)
21.06.2012 21:35
2
1
Балкис
Балкис
В отговор на Зока :
Олиото в тигана трябва да е вряло (да цвърчи)преди да се пускат кюфтетата в него. За поверка пуснете една трошичка.
Пърженето да е бързо - като при мекици, и да не се обръщат с вилица, а със шпатулка.
Успех.
12.03.2011 15:42
Зока
Зока
Не знам защо, но никога не успявам да направя хубави картофени кюфтета - все се разпадат при пържене, ако следвам точно рецептата. Все се налага да добавям брашно или галета. А при вас как е ?
27.02.2011 11:18
3