Бисквитки ябълково сърце

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
"Колко бисквитки ще ви се откъснат от сърцето, за да ни ги изпратите"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • краве масло - 160 г
  • захар - 140 г
  • бакпулвер - 1 равна ч.л.
  • сол - щипка
  • лимонова кора - настъргана
  • ябълка - 1 бр.
  • кайсиев мармалад - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа пресейте брашното с щипка сол и една равна чаена лъжичка бакпулвер.

Добавете захарта, нарязаното на парчета студено краве масло, 1 яйце, два жълтъка и настърганата лимонова кора.

Замесете меко тесто. Направете го на топка, загънете в парче найлон и приберете в хладилник за 30 мин.

Докато тестото се охлажда, нарежете ябълката на малки парченца. Сложете я в малка тенджерка, добавете една супена лъжица вода и 150 г кайсиев мармалад.

Сложете съда на котлона и сварете до омекване на ябълката или около 10 мин.

Ако ябълката е по-кисела, може да добавите малко захар. Охладете плънката.

На набрашнена повърхност разточете тестото. С формичка сърце изрежете бисквитките. Върху някои сложете по чаена лъжичка от плънката с с друга похлупете. Натиснете краищата с вилица за да затворите добре.

Наредете бисквитките в тава, застлана с хартия за печене на разстояние една от друга.

Изпечете ябълковите сладки на 170°C в предварително загрята статична фурна за около 10 мин.

Охладете бисквитките ябълково сърце на решетка.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Габриела
Габриела
Много вкусни станаха!
Благодаря за рецептата :)
15.10.2019 11:11
1
Покажи всички подкоментари