Начин на приготвяне
Изчакайте да се размразят сепиите. Измийте ги под студена вода и оставете в гевгир да се отцедят.
В тиган загрейте чашка зехтин, пуснете наситнения чесън с щипка магданоз и копър.
Запържете за кратко и прибавете сепията. Оставете ястието да се готви около 5 мин. и след това полейте с чашка бяло вино. Изчакайте да се изпари алкохолът, добавете една супена лъжица мариновани каперси. НЕ слагайте сол.
Овкусете с щипка черен пипер. Захлупете съда и гответе до готовност на сепията. Аз използвах малки сепии, но рецептата може да се направи и с голяма, като се нареже на жулиени. Малко преди да свалите ястието от огъня добавете маслините.
Поднесете сепията с маслини и копър в чиния, на дъното на която сте поставили препечена филийка. Чудесно предястие за чаша бяло вино!
Да ви е сладко!