Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Сепия с копър и маслини

Сепия с копър и маслини

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Сепия с копър и маслини
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
17/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Чудесно предястие за чаша бяло вино"

Необходими Продукти

  • сепия - 1 кг замразени, малки
  • маслини - 150 г
  • каперси - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • копър - щипка
  • магданоз - щипка
  • зехтин - 1 кафяна чашка
  • черен пипер - щипка
  • филийки - препечени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчакайте да се размразят сепиите. Измийте ги под студена вода и оставете в гевгир да се отцедят.

В тиган загрейте чашка зехтин, пуснете наситнения чесън с щипка магданоз и копър.

Запържете за кратко и прибавете сепията. Оставете ястието да се готви около 5 мин. и след това полейте с чашка бяло вино. Изчакайте да се изпари алкохолът, добавете една супена лъжица мариновани каперси. НЕ слагайте сол.

Овкусете с щипка черен пипер. Захлупете съда и гответе до готовност на сепията. Аз използвах малки сепии, но рецептата може да се направи и с голяма, като се нареже на жулиени. Малко преди да свалите ястието от огъня добавете маслините.

Поднесете сепията с маслини и копър в чиния, на дъното на която сте поставили препечена филийка. Чудесно предястие за чаша бяло вино!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: