Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Руладини»Разкошни Фрикадели с ароматен сос от манатарки

Разкошни Фрикадели с ароматен сос от манатарки

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Разкошни Фрикадели с ароматен сос от манатарки
Снимка: Ivelina
1 / 3
17/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Специалните поводи изискват да предложите на гостите си нещо изискано и запомнящо се - ето го нашето предложение"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 350 г мляно
  • гъби - 250 г печурки или манатарки, или комбинация от двете
  • индийско орехче - 2/3 щипки смляно
  • лук - 1/2 глава
  • средиземноморски подправки - 1/2 ч.л. микс
  • сол - на вкус
  • пармезан - 1 с.л.
  • сос от манатарки
  • манатарки - 15 г сушени
  • вода - 200 мл топла
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • бял пипер - щипка
  • индийско орехче - щипка смляно
  • сметана - 60 мл или вино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям ви един мой специалитет, много ароматен и вкусен. Препоръчвам ви сами да смелите месото.

Телешката кайма се смесва с подправките, пармезан, ситно нарязаните лук, магданоз и гъби. Добре омесената кайма се оставя половин час да поеме ароматите.

С леко омаслени ръце оформяте каймата във форма на вретено, като бройките за това количество могат да бъдат три или четири.

Пъхнете тавичката с подредените фрикадели във фурна, на дъното на която сте сипали 50 мл вино и печете на 180 градуса за около 30 минути или докато забележите, че започва да се образува апетитен загар.

Докато се пекат рулцата приготвяте ароматния сос.

Начупете гъбите на парчета и в малка купа ги смесете с вода. Оставете гъбите да се рехидратират за 15 минути. Изцедете накиснатите гъби, като запазите течността.

В малка тенджера разтопете маслото на средно слаб огън, като бъркате и добавяте брашно, сол, черен пипер и индийско орехче.

Добавете сметаната (или бялото вино и двата варианта са много вкусни), накиснатите гъби и течността им и гответе за 5 до 7 минути, докато сосът стане достатъчно гъст и излизат мехурчета. Когато фрикаделите се изпекат, добавете соса от печенето при ароматния гъбен сос.

Поднесете вкусните фрикадели върху канапе от ароматен сос. Приятно приготвяне!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: