Начин на приготвяне
Овкусете свинските гърди със сол, черен пипер и соев сос. Оставете ги в хладилника за 30 минути.
В тиган сложете маслото и малко олио. Запържете манатарките и ги извадете в чиния. В същата мазнина изпържете лука и чесъна.
Сипете лука и гъбите в блендер и ги пасирайте. В същия тиган запържете брашното, налейте вода и изсипете пасираните лук и гъби.
Посолете и поръсете с черен пипер и мащерка, ако е необходимо налейте още вода.
След като поври няколко минути, налейте сметаната. Разбъркайте добре и след около 2 минути свалете от котлона.
Изпечете свинските гърди на скара, грил тиган или във фурната. Сервирайте ги в чиния, полети с гъбен сос и кубчета запържен бекон.
Свинските гърди със сос от манатарки и хрупкав бекон са готови.
Коментари